Jak nám to jde na dálku?

Distanční výuka v mateřské škole? Dře to, ale jde to :-). V březnu jsme se ocitli zase doma. Všechny školy uzavřeny, vzdělávat se a hrát si musíme jen na dálku. Každá mateřská škola má svůj přístup k distančnímu vzdělávání. My jsme zvolili variantu sdílené složky, do které mají přístup všichni rodiče. Do složky nahráváme pracovní listy, nápady na tvoření, nápady na aktivity a videa. Rodiče mají do všech částí složky přístup a mohou tam i vkládat fotografie, jak se jim připravené aktivity daří plnit.

Předškolákům, pro které je distanční vzdělávání povinné, označujeme pracovní listy, které nám vypracované předají při návratu do mateřské školy. Společně se na pracovní listy podíváme a zhodnotíme, co bylo lehké a co bylo těžké.

První březnový týden jsme měli pohádkový. Děti si mohly vytvořit princezny a rytíře, pracovní listy pro předškoláky byly pohádkové a poměrně obtížné. Měli jsme v plánu uspořádat karneval, který jsme neudělali ve školce, ale udělali jsme si ho každý doma. Každá paní učitelka dětem nahrála video s karnevalovou aktivitou. Natáčení videí asi nebude naše silná stránka, ale výsledkem jsme byly velmi mile překvapeny. A kromě našich videí nás překvapilo, jaké masky si děti na karneval připravily a co všechno vytvořily. Moc děkujeme za zapojení se! Jste skvělí! Děkujeme všem rodičům, kteří se během dne dostanou k námi nabízeným aktivitám.

A protože všechno zlé je pro něco dobré, tak i přesto, že máme občas chuť vyhodit techniku z okna, vznikají velmi vydařené projekty – třeba pohádka „O pejskovi a kočičce“, kterou si pro děti připravila Lucie Zvonková a pohádku namluvila Lucie Žďárská.

 

S vervou se pouštíme do druhé poloviny měsíce března a těšíme se, že se brzy potkáme!

FOTOGALERIE