Dění v mateřské škole v prosinci

Prosinec, měsíc, na který jsme se hodně těšili, protože je plný očekávání, vánočního ladění a aktivit, na které se dlouho vzpomíná. My jsme si ho ale společně ve školce užili velmi, velmi málo. Karanténa nás zavřela doma a my si tak tu společnou vánoční atmosféru mohli posílat pouze na dálku, přes počítače a mobilní telefony. Nicméně! Přestože jsme v prosinci byli ve školce jen týden a kousek, stihli jsme toho opravdu hodně! Jak Medvídci, tak Koťátka rozsvítili své adventní věnce a připravili si adventní kalendáře, které jim odpočítávaly dny do Vánoc.

Stihli jsme upéct dva druhy cukroví, připravit ozdoby na venkovní vánoční stromeček a ozdobit také stromeček ve třídě. Užili jsme si i sníh, který nám venku napadl a hlavně! Viděli jsme Mikuláše s jeho družinou! Prošel nám okolo školky a nechal nám v tělocvičně dopis a dárečky. To bylo něco!

Víme, že byl prosinec velmi náročný. My jsme se musely poprat se stavem, kdy jsme se dlouho připravovaly na tenhle výjimečný měsíc, a ze dne na den nám všechny naše plány zastavil Covid. Sebraly jsme ale všechny síly a připravily dětem materiály a tvoření, které jsme jim poté rozvezly až domů. A potom jsme už spolu mohli komunikovat jen virtuálně. Moc děkujeme rodičům, kteří s dětmi tvořili, pracovali a vyráběli a ještě stíhali posílat fotky a motivovat tak ostatní.

Fotogalerie