Spojeni s přírodou – výroba hmyzího domečku a první hraní v blátivé kuchyňce

Další týdenní téma nás zavedlo do přírody – věnovali jsme se tomu, co planetě pomáhá/škodí. Třídili jsme odpadky, sešlapovali jsme plastové lahve, aby se nám všechny vešly do popelnice a trénovali tak hrubou i jemnou motoriku a ještě se u toho poměrně dobře vyřádili :). Poté jsme nasadili gumové rukavice a obešli jsme zahradu a sbírali jsme papírky a nepořádnosti, které k nám do školní zahrady zavál vítr.

 

Ve středu jsme se začali věnovat hmyzímu domečku, který jsme chtěli v rámci tohoto týdne s dětmi vyrobit. Pan Stromayer nám připravil konstrukci na domeček a my ve středu, když pršelo, začali v tělocvičně s přípravnými pracemi – učili jsme se pracovat s vrtačkou, řezali jsme klacíky na menší tak, aby se nám vešly do domečku, zatloukali jsme hřebíky, protože práce s kladívkem je skoro to nejnutnější, co musíme znát při stavbě domečku. Protože ve středu jsme to samozřejmě nestihli, ve čtvrtek jsme pokračovali – začali jsme domeček plnit šiškami, kůrou, klacíky. Pokračovali jsme v řezání a vrtání.

No a v pátek už jsme domeček jen doplnili rákosem a přidali pletivo tak, aby nám náplň domečku nevypadávala. Celý týden jsme si užívali novou kuchyňku, kterou nám pan údržbář vyrobil. Kuchyňka je suprová, děti si v ní skvěle vyhrají. A abychom nezapomněly – v pátek nám na zahradě také přibylo krmítko pro veverky. Prostě jsme toho pro naši zahradu tento týden udělali móc! A děti to i poměrně bavilo 🙂

Fotogalerie