Dění v mateřské škole v lednu

Leden, nejkratší měsíc, který jsme v tomto školním roce zatím zažili. Vesele jsme se vrátili po Vánocích do mateřské školy. Neviděli jsme se tak dlouho a o to větší byla radost z potkání se s kamarády. Užívali jsme si také nové hračky, které jsme našli pod vánočním stromečkem. Opakovali jsme si, co jsme dělali o Vánocích, jaké kdo dostal dárky. Poté jsme začali nové téma: Zvířata v zimě. Co dělají zvířátka v zimě? Znáte zvířátka, které v zimě spí a odpočívají? Jak můžeme pomoci zvířátkům, které přes zimu nespí? Tohle všechno jsme stihli probrat, stihli jsme si i pohrát a malovat.

Nezapomněli jsme ale ani na Tři krále, s kterými jsme prožili celý jeden den. A také jsme oslavili Žofinčiny a Duulíkovy narozeniny! To bylo akcí hned v tom prvním týdnu!

No, ale jak jsme hezky začali, tak jsme taky pěkně rychle skončili…Covid, karanténa, šmitec, školka se zavřela a opět jsme začali distanční výuku, při které jsme stihli ještě poslat aktivity na Zvířátka v zimě a přidali jsme také aktivity k tématům: Zimní sporty a Proměny vody. A do školky jsme se dostali zase až v únoru.

Fotogalerie