Konečně spolu!

25. května jsme opět otevřeli mateřskou školu a potkali jsme se s dětmi. Hrozně dlouho jsme se neviděli, skoro 2 měsíce! Ačkoliv jsme se snažili být v době koronavirové alespoň trochu v kontaktu, potkat se ve školce je prostě nenahraditelné! Až do konce školního roku budeme hodně venku, ale zároveň budeme pokračovat v týdenních tématech, aby děti nebyly o nic ochuzeny.

 

Na první týden nám vyšlo téma povolání, takže jsme se hned vrhli na pana doktora (s kterým jsme si řekli pravidla chování v MŠ, zahráli si v tělocvičně pohybovku, nakreslili si postavy s odřeninami, které jsme zalepovali náplastmi), zahradníka (ten vyšel na středu, kdy jsme měli nejkrásnější počasí z celého týdne, a mohli jsme se naplno věnovat zahradničení na zahradě – zametali a hrabali jsme spadané listí a květy kaštanů, sbírali jsme větve, aby mohl pan údržbář sekat trávník, zasadili jsme slunečnice), kadeřníka (zvládli jsme grafomotoriku, pojmenování různých stylů účesu, vytvořit obličeji účes z přírodnin) a kuchaře (vyráběli jsme pizzu, míchali v hrnci, vážili, zkoušeli špetkový úchop při přendávání surovin a venku jsme vařili dobroty na písku).

Fotky máme vlastně jen ze středy, kdy nám vyšlo nejlépe počasí a my měly i chvilku na focení. Při aktivitách ve školce nás ani fotit nenapadlo 🙁 Ale to do příště zkusíme změnit 🙂

Fotogalerie

Víc fotek najdete: https://gellnerkams.rajce.idnes.cz/05_2020_Konecne_venku/